NYC / 2

Vaknade utvilade efter ca 10h sömn, upp och hoppa men först lite frukost! Låg ett litet, amerikanskt (superpopulärt) ställe nedanför hotellet så det blev omelett, kaffe, juice och toast till frukost. 
 
Bestämde oss för att promenera så mycket som möjligt och beta av 5th avenue med shopping så sagt och gjort. 
 
Gick förbi en krashad taxibil, såg dock ingen polis/ambulans eller liknande så verkar ha gått lugnt till hur man nu kan krascha fronten på en taxibil "lugnt". 
 
New York är verkligen så himla fint och strosvänligt, gick upp längs Broadway och fortsatte neråt på 5th Avenue. Älskar hur lätt det är att hitta också med tanke på gatornas rutmönster-system. 
 
Bästa resesällskapet <3 (Mamma var på körrep ca hela fredagen/lördagen) 
 
Shoppade lite (en hel del) inne på Uniqlo bla en kappa i ull/kashmir och två kashmirtröjor, allt för ca 2000 kr vilket är sjukt billigt med tanke på materialet. Sen gick vi vidare till Modern Museum of Arts, besökte inte muséet men de har en Designer Store bredvid som var sjukt rolig med massa random prylar. 
 
Köpte detta änglaspel (tydligen en svenk uppfinnig?) som kommer vara så fin i vinter/jul. 
 
Varför inte dekorera granen med en hamburger-julkula? Bara i USA... 
 
Var även inne på H&M på 5th Avenue som Sara sa är världens största?! Den var iallafall enoooorm och så himla fin inuti och utanpå, marmor i hela butiken, fyra våningar inklusive H&M Home och sååå mycket fint. 
 
Efter det gick vi tillbaka till hotellet, mötte upp mamma, vi gjorde naglar (gjorde gellack i en mörkröd färg) och sedan promenerade vi till Central Park. 
 
<3 Så mycket strosande denna resa alltså. 
 
Central Park var förberett för New York Marathon som skulle springas på söndagen, hade ingen aning om det, inte heller att det är världens största? Mäktigt ju. 
 
Hängde väl en timme inne på Bed Bath and Beyond som seriöst var ENORM och hade allt man kan tänka sig inom köksprylar/sovrumsgrejer/badrumsgrejer/möbler. Mamma och jag önskade oss en container att fylla med grejer och skicka hem til Sverige :-) 
 
Köpte Aussie schampo för 21 kr/flaskan(<3), EOS läppsyler och lite annat smått och gott. 
 
Sen gick vi hem för en timmes PN innan vi åt middag på ett Steakhouse nära hotellet. Godaste jag ätit någonsin tror jag, vi alla beställde filet mignon och man får verkligen bara in en köttbit på en tallrik (med tillbehören på sidan om). Broccoli stekt i smör och vitlök samt potatisgratäng, hemmagjord bearnaise och rödvin till det och livet var komplett.  
Travel. | |
Upp