13_57

Vart ska jag börja? Vi har blivit en person mer i vår lilla lägenhet, en norrlänning  som säger int och spe men som är himla go. Imorgon börjar vår rea och jag ser inte framemot fem jobbdagar = fem stängningar.
 

En solig, ledig dag i London när vi var i svenska kyrkan och såg prinsessbröllop, åt kanelbullar och drack svenskt kaffe. Vin, ost, kex och vindruvor i Holland Park som avslut.
 

Värme och shortsväder(<33333333)
 
 
Gick längs Warwick Avenue och sjöng, givetvis, When I get to Warwick Avenueeeeeeeeeee
 


Även om jag inte får åka till Grekland i år fick jag iaf dricka en iskall Mythos. Finns ingen godare öl.
 
 
 
En av de finare kvällarna från våran ballkong. Har inte utnyttjats så mycket som vi velat men vädret sviker
 
 
Igår var det bastuväder i London och både jag och Norna var lediga så vi gick till Themsen och blåste såpbubblor, lyckliga som två små barn igen.
 
Nyinköp från jobbet som inte gör sig rättvisa på bild(!!!!!!) för den är asfin.
 
 
Alltså. Får känna på fattiglivet när man flyttat hemifrån. Denna månad har jag hela *durururu* 5 pund att leva på innan lönen den 28e. EN HEL JÄVLA VECKA KVAR DIT JU. Igår spenderade jag mina sista pund på en body butter från The Body Shop (så värt) och Caramel Shortbread från Tesco (också så jävla värt).
 
Annars då. Jo tack, bra. Nej men. Har funderat en del på hur länge jag ska stanna här i London och har kommit till denna insikt: jag älskar London, denna stad, alla människor, allt som finns här, Themsen, Camden, Brick Lane, alla pubar, ja i princip allt. Men det finns en sak jag saknar med Sverige: standarden på allt. Inget mögel på toaletten, ingen heltäckningsmatta, ordentliga ytterdörrar, värme i lägenheten under de kalla månaderna. Allt sånt. Jag skulle absolut kunna tänka mig att stanna ett par månader till för nu börjar jag verkligen trivas men jag skulle aldrig i hela mitt liv vilja bo här en vinter. När vi kom i mars var det hemskt och jag kan inte tänka mig London i januari. Okej det är kallt i Sverige också (om inte kallare) men där har man iallafall ett varmt hem, en varm säng. Här är det kallt precis överallt. Inne, ute, på jobbet, i sängen, till och med i duschen. Så hemfärden blir nog inom en snar framtid, dock inte allt för snar. 
We lived in London for a while | | Kommentera |

HEY / AGAIN

Idag mina vänner. Idag är dagen jag återvänder till bloggandet. Skämt å sido, min dator har ju ej varit i fungerande tillstånd då musplattan gett upp helt. Men idag, cirka två månader senare, har jag införskaffat mig en mus och voila - den fungerar igen. Efter att ha jobbat en jävla massa senaste tiden är jag äntligen ledig. Gårdagen var riktigt mysig, en sista dag för två tjejer som flyttade hem idag. Började med öppning på jobbet och när jag slutat mötte jag upp de andra för att gå till Westfield. Köpte en Snog (frozen yoghurt) innan vi satte oss för att äta middag på en grekisk restaurang. Det beställdes in souvlaki, vin, greksallad, mythos och oliver. Har från första stund älskat grekisk mat och kommer alltid att göra. Sedan pratades det framtidsvisioner och allmänt om livet innan vi slog ner rumporna i Elins lägenhet och såg The Intouchables. Hur fin film som helst. Inatt sov jag sista natten bredvid tjejen jag delat säng med i 3 månader och imorse for hon hem till Sverige. Känns lite skumt. Men nu flyttar Norna in (en svensk tjej från mitt jobb) och även om det är tråkigt att många vi umgåtts med nu lämnar London, så betyder det att nya personer kommer få plats i våra liv vilket alltid är kul. Den lediga dagen spenderade jag med Dilan, vandrade runt i Knightsbridge och i alla fina butiker, runt och tillbaka hem innan vi mötte hennes vänner Nathalie och Jonna för en fika. Nu: promenad dags.
We lived in London for a while | | Kommentera |

OM ATT LEVA I LONDON

Sjukt frånvarande. Mycket som snurrar i huvudet.

Har haft en förjävlig jobbvecka, en ledig dag och 6 dagars jobb. Men jag trivs mer och mer på jobbet tack vare alla härliga människor jag får jobba med. De kommer från alla världens hörn(okej mest Spanien och Italien) och jag kan direkt säga att jag inte saknar svenskar. Så många stela, osociala och rent av tråkiga människor man mött på jobbet. Men här är de annorlunda, folk vill veta saker och de frågar, speciellt om Sverige och varför jag är här. Det är lite jobbigt att försöka förklara att jag endast åkte hit för att ha kul, medan de mer eller mindre var tvingade att söka sig till ett annat land pga att deras egna hemländer är fattiga och i kris. Men jag är så glad att jag fått träffa och lära känna alla dessa människor. Finns inget bättre sätt att börja en jobbdag, när man kommer dit och ens kollegor blir genuint glada av att se dig. Finns speciellt en kille som har världens härligaste leende, skiner alltid upp som en sol och man kan själv inte låta bli att le stort.

Samtidigt saknar jag min familj otrolig. Jag saknar min säng, ett fullt kylskåp, fungerande saker, att inte behöva åka buss/tunnelbana överallt. Ska dock försöka att inte tänka på det för när jag väl flyttat hem till Sverige igen vet jag att jag kommer sakna London.

| | Kommentera |
Upp